Ex -Yu

Hoti: Pitanje ZSO zatvorena tema

Hoti: Pitanje ZSO zatvorena tema
Foto: Facebook | Hoti: Pitanje ZSO zatvorena tema

PRIŠTINA - Predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas u Prištini da je pitanje formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom "zatvorena tema" o kojoj se neće pregovarati.

On je na konferenciji za novinare rekao da ne zna da li će 28. septembra u Briselu doći do sastanka delegacija Prištine i Beograda, te dodao da će o tome biti odlučeno narednih dana.

"Ono što znam jeste da dijalog sa Srbijom mora biti unaprijeđen", rekao je Hoti, naglašavajući da je "Kosovo učinilo mnogo time što je prihvatilo da se nastavi dijalog za mir sa Srbijom".

Iz Kancelarije EU u Prištini Srni je rečeno da je neizvjesno da li će biti održan najavljeni sastanak delegacija Prištine i Beograda jer je "Beograd zauzeo poziciju da je pitanje formiranja zajednice srpskih opština prva tema u nastavku dijaloga", dok Priština ne odustaje od stava da je "dovoljno napravljen kompromis time što je prihvaćen dijalog bez prethodno ispunjenog zahtjeva da se pregovori nastavljaju s ciljem postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije