Ex -Yu

Hrvatska evroparlamentarka reagovala zbog vazduha u vrećicama čipsa

Hrvatska evroparlamentarka reagovala zbog vazduha u vrećicama čipsa
Foto: Pixabay | Hrvatska evroparlamentarka reagovala zbog vazduha u vrećicama čipsa

Hrvatska evroparlamentarka Biljana Borzan poručila je u današnjem saopštenju za javnost da su vrećice u kojima se nalazi čips pune vazduha te da će praksa velikih pakovanja u kojima se nalazi malo sadržaja uskoro otići u istoriju.

Borzan se referisala na vazduh, za koji je kazala da prekomjerno ispunjava vrećice čipsa. Ali, u vrećicama čipsa zapravo nema vazduha, nego azota koji čuva čips unutar vrećice od lomljenja i zahvaljujući kojem jedemo hrskave, neoštećene komade čipsa, prenosi Index.hr.

Dodaju da bi vazduh, da se nalazi u tim vrećicama, kao što tvrdi Borzan, učinio čips mekanim, što se i događa nakon što čips neko vrijeme ostane otvoren.

Borzan je navela da je 73 odsto građana EU kazalo da su bili zavarani velikom ambalažom proizvoda.

"Naime, premda na proizvodu piše količina, potrošači nerijetko 'odokativno' procijene količinu sadržaja, a kad dođu kući, neugodno se iznenade. Dobivam jako puno upita građana za proizvode poput čipsa, pahuljica, pa čak i proizvode koji dolaze u bocama. Europski parlament je zato potvrdio zabranu pakiranja čiji je isključivi cilj zavarati potrošača oko količine samog proizvoda poput nepotrebnih slojeva ambalaže ili lažnog dna", stoji u njenom saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije