Ex -Yu

Hrvatska objavila interaktivnu korona kartu za turiste

Hrvatska objavila interaktivnu korona kartu za turiste
Foto: Screenshot | Hrvatska objavila interaktivnu korona kartu za turiste
N.N.

ZAGREB - Stranica croatiacovid-19.info objavila je interaktivnu kartu koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i ostrvima i koja se ažurira svakog dana.

Zanimljivo je i da karta, koju je izradila Hrvatska udruga turizma (HUT), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po županijama, što je tačniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Evropskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Kartu možete pogledati OVDJE.

Prikaz Hrvatske po županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch, što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motivisanje turističkih radnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utiče na sigurnost u drugoj, piše Index.hr.

Kartu je, prema podacima HUT-a, od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milion korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36.8%), Nizozemske (14.6%), Hrvatske (13.7%), Austrije (8.06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK.

Kako saznaje Index.hr, HUT je ovu kartu predstavio prošle sezone, no sad su je doradili sa županijama i ostrvima. Tako turisti u svakom trenu mogu vidjeti u kojoj hrvatskoj županiji te na kojem tačno ostrvu ima zaraženih virusom korona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije