Ex -Yu

Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza

Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza
Foto: Printscreen/Instagram | Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza
N.N.

​ZAGREB - Hrvatski državljani će najkasnije od 1. decembra moći da putuju u SAD bez viza, objavio je potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

"Zahvaljujem u ime Vlade RH Robertu Silversu, podsekretaru Ministarstva nacionalne bezbjednosti SAD-a , koji me upravo obavijestio o službenom ulasku Republike Hrvatske u Program izuzeća od viza."

"Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. decembra moći da putuju u SAD bez viza. Ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali prije svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država", objavio je Božinović.

Božinović je ocijenio da izuzeće od viza predstavlja veliko postignuće, potvrdu strateškog partnerstva i povjerenja, ali i predanog rada.

"Najveću vrijednost ove odluke će osjetiti hrvatski građani koji će imati veću slobodu putovanja".

To će takođe, dodao je Božinović, doprinijeti i ekonomskoj saradnji.

Vijesti o službenom ulasku Hrvatske u program izuzeća od viza za SAD Silvers je Božinoviću prenio u telefonskom razgovoru.

"Američki sugovornik zahvalio je pritom timovima koji su učestvovali u višegodišnjem predanom radu i zaslužni su za ovo postignuće", kazao je Božinović

 

(B92

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije