Ex -Yu

Hrvatski državni avion se pokvario pri slijetanju u Dubrovnik 13. juna

Hrvatski državni avion se pokvario pri slijetanju u Dubrovnik 13. juna
Foto: MUP Hrvatske | Hrvatski državni avion se pokvario pri slijetanju u Dubrovnik 13. juna

ZAGREB - Prilikom sletanja državnog aviona 13. juna na dubrovački aerodorom došlo je do kvara, pa je avion tamo morao da ostane, a danas se očekuje dolazak posebnog tima mehaničara koji treba da otkloni kvar, prenosi Hina saopštenje Direkcije za korištenje službenih aviona.

"Na letu 13. juna, kojim je trebalo da bude hitno prevezen pacijent iz Dubrovnika za Zagreb, došlo je do kvara državnog aviona pri sletanju na dubrovački aerodrom, gdje je morao da ostane. Iz desnog motora aviona uočen je neuobičajeno veliki gubitak motornog ulja, te je prema uputstvima proizvođača motora (GE-General Electric) odrađen niz testova kako bi se utvrdila što preciznija pozicija samog kvara na motoru. Taj kvar je uobičajen u vazduhoplovstvu na mlaznim motorima," navedeno je u saopštenju Direkcije.

Niko od članova posade ni putnika nije bio ugrožen, a dolazak posebnog tima mehaničara očekuje se danas, dok bi popravka trebalo da bude završena 24. juna, navedeno je u saopštenju.

Inače, zbog kvara aviona predsjednik Zoran Milanović otkazao je predviđenu posjetu Rusiji. Ne postoje ni komercijalni letovi zbog pandemije, pa Milanović tako neće 24. juna u Moskvi prisustvovati tradicionalnoj vojnoj paradi povodom Dana pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije