Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Hrvatski medij: Novi plan predviđa masovno kažnjavanje

Hrvatski medij: Novi plan predviđa masovno kažnjavanje
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija | Hrvatski medij: Novi plan predviđa masovno kažnjavanje
Tanjug

ZAGREB - Epidemiološka situacija u Hrvatskoj se pogoršala, a posljednja dva dana je broj novozaraženih znatno iznad hiljadu.

Zbog velikog rasta broja zaraženih, u javnosti su počela nagađanja o novim strožim mjerama, pa čak i o novom lokdaunu.

Međutim, kako Index.hr saznaje, lokdauna neće biti, a umjesto toga Štab uvodi, odnosno pojačava model mjera po županijama.

Prema saznanjima tog portala, taj model sada će biti proširen i na kažnjavanje. U Štabu smatraju da županijski štabovi moraju preuzeti znatno veću odgovornost, ne samo za donošenje konkretnih mjera na svom području, nego i za sprovođenje mjera.

Nacionalni šab počeo je preduzimati aktivnosti koje bi trebalo da dovedu do većeg angažmana lokalnih štabova u kažnjavanju onih koji ne poštuju mjere.

To se u prvoj mjeri odnosi na vlasnike raznih objekata, od kafića i restorana do prodavnica, teretana i drugih, ali i na građane, prvenstveno kad je riječ o nenošenju ili neispravnom nošenju maski, ali i u slučajevima nedopuštenih privatnih okupljanja.

"Bez lokalnih štabova se ne možemo boriti s ovom pandemijom. Ovo nije nikakvo prebacivanje odgovornosti, nego jedini način da ne uvodimo strože mjere u cijeloj zemlji jer nema smisla da se zatvara Slavonija ako je tamo situacija dobra, dok je u nekim primorskim županijama vrlo loša", rekao je izvor Indeksa blizak Štabu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije