Ex -Yu

Hrvatski ministar zdravlja stavio mandat na raspolaganje premijeru

Hrvatski ministar zdravlja stavio mandat na raspolaganje premijeru
Foto: Bljesak.info | Hrvatski ministar zdravlja stavio mandat na raspolaganje premijeru

ZAGREB - Ministar zdravlja Hrvatske Milan Kujundžić stavio je danas mandat na raspolaganje premijeru zbog afere u vezi sa imovinskim kartonom i neprijavljenom imovinom.

"Od premijera Andreja Plenkovića očekujem da odluku donese na osnovu činjenica, a ne medijskog linča. Radi se o orkestriranim napadima pojedinačnih interesnih grupa", rekao je Kujundžić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa Plenkovićem.

On se izvinio zbog netačno ispunjenog imovinskog kartona, ali je istakao da ništa od njegove imovine nije sakriveno, navodeći da je riječ o "nomotehničkim greškama", prenosi hrvatski portal "Indeks".

Kujundžić se danas sastao sa Plenkovićem, a jedan sastanak su održali u subotu, 25. januara, nakon čega je iz Vlade saopšteno da u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je ranije izjavio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku, te najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar.

Afera je nastala nakon što su mediji objavili da je Kujundžićeva porodica krajem prošle godine kupila još jednu kuću u Zagrebu vrijednu 195.000 evra čiji je vlasnik njegova supruga Tatjana, te da u ministrovom imovinskom kartonu nisu vidljiva sredstva iz kojih je mogla biti isplaćena ta nekretnina.

Osim toga, velika prašina digla se i zbog još nekoliko afera u vezi sa procjenuom vrijednosti i prikrivanjem Kujundžićevih nekretnina, te napadom na novinarku koja je snimala jednu od njegovih kuća.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu provjerava sve medijske napise u vezi sa Kujundžićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije