Ex -Yu

Hrvatski sabor danas glasa o povjerenju vladi

Hrvatski sabor danas glasa o povjerenju vladi
Foto: dnevnik.hr | Hrvatski sabor danas glasa o povjerenju vladi

ZAGREB - Današnja sjedica Hrvatskog sabora, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne) povjerenja vladi Andreja Plenkovića započela je petnaestominutnom pauzom.

Pitanje povjerenja vladi pokrenuo je prošle sedmice dio opozicije na čelu sa najuticajnijom SDP zbog slučaja Agrokor.

Očekuje se da će rasprava o povjerenju vladi trajati cijeli dan, a da će se glasati tek večeras.

Za ostanak na vlasti Plenkoviću je potrebno 76 poslaničkih glasova.

Inače, ovo je treći prolazni test za vladu Andreja Plenkovića, koji je ranije izjavio da je uvjeren da će biti podjednako neuspješan kao i prethodna dva.

Lider SDP Davor Bernardić je poručio nakon što je parlamentu predata inicijativa za izglasavanje povjerenja da je potrebno "raščistiti korupcijsku hobotnicu, udruženi ortački poduhvat i kaljugu u kojoj se našla Plenkovićeva vlada zbog slučaja Agrokor".

Vlada je juče odbacila navode opozicije u prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja vladi zbog Agrokora, uz obrazloženje Plenkovića da je njegov kabinet postupao preventivno i na vrijeme.

Hrvatski mediji smatraju da su šanse za uspjeh opozicione inicijative minimalne, a posebno će, kažu, biti zanimljivo kako će glasati ekipa okupljena oko bivšeg HDZ-ovca Zlatka Hasanbegovića i manjinske stranke, koje su do sada bile veoma odane premijeru Plenkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije