Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Husović: Podrška Bečiću, bićemo konstruktivna opozicija

Husović: Podrška Bečiću, bićemo konstruktivna opozicija
Foto: Bošnjačka stranka | Husović: Podrška Bečiću, bićemo konstruktivna opozicija
Tanjug

PODGORICA - Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović izjavio je danas da su poslanici te stranke glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine Crne Gore, jer podržavaju izbornu volju građana i poručio da će podrška Bošnjačke stranke biti neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela.

"Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini", rekao je Husović.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Bošnjačke stranke, Husović je ocijenio da se na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori desila promjena na političkoj sceni, koju ta stranka poštuje.

On smatra da je koncept manjinske Vlade, koji Bošnjačka stranka zagovara od prvog dana, i dalje najbolji model za političku stabilnost Crne Gore.

"Građanska Crna Gora, predvođena proevropskim snagama, jedina je uspješna priča u današnjem vremenu", naveo je Husović.

Konstitutivna sjednica crnogorskog parlamenta završena je popodne izborom lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića za predsjednika novog, 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Bečića su predložile tri pobjedničke koalicije, koje čine novu vlast u Crnoj Gori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije