Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića
Foto: Tanjug | Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića
N.N.

BEOGRAD - Policija Srbije je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovala osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića auto-bombom 13. septembra na Novom Beogradu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Beogradski mediji javljaju da je riječ o M.L. (50), za kojeg se sumnja da je električnim biciklom otišao do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na Stojanovićev automobil postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

Stefanović je pohvalio pripadnike policije koji su rasvijetlili ubistvo, napominjući da da su oni ozbiljnim i dobrim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog djela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave.

Podsjetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedjeljama brzo rasvijetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

"Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela", zaključio je Stefanović.

Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.

On je preminuo ubrzo nakon eksplozije, a ona nije zadobila teže povrede.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije