Ex -Yu

"Inauguracija Milanovića dobra stvar jer je izbacila crkvu"

"Inauguracija Milanovića dobra stvar jer je izbacila crkvu"
Foto: Tanjug/AP-Vikipedija | "Inauguracija Milanovića dobra stvar jer je izbacila crkvu"

ZAGREB - Inauguracija na Pantovčaku je ipak dobra stvar, ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da je iz centralnog mjesta i kadra u kome se inauguracija događa, izbacila crkvu, rekao je Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, koji je bio savjetnik hrvatskog bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

On je, govoreći u Novom danu o inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, podsjetio da je crkva je bila sastavni dio svih dosadašnjih inaugracija.

"Mislim da je to važna poruka koju predsjednik Milanović šalje republikanskoj i sekularnoj Hrvatskoj, u skladu s očekivanjima većine njegovih birača. Mislim da je glavna riječ koju sada možemo vezati uz njegov mandat republikanizam - on insistira na republici, ne toliko na državi", istakao je Jović.

Objasnio je i kako smatra da predsjednik ne bi trebao komentarisati baš svaki politički događaji  da to u neku ruku može dovesti do inflacije koja stvara zasićenost.

"Mislim da predsjednik treba biti udaljen, da treba biti izvan političkog polja. Mislim da ne smije komenarisati sve i mora uspostaviti takav autoritet da govori malo i kada govori da je to jačeg odjeka", smatra Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije