Ex -Yu

Incident u Kninu, u tuči učestvovao i srpski košarkaš

Incident u Kninu, u tuči učestvovao i srpski košarkaš
Foto: Arhiva/Ilustracija | Incident u Kninu, u tuči učestvovao i srpski košarkaš
Nezavisne novine

KNIN - Knin danas bruji o sinoćnjem fizičkom napadu na dvije djevojke te njihovog brata i oca, a kako pišu hrvatski mediji, riječ je o srpskom košarkašu Savi Lešiću.

Jutarnji list prenosi da je Šibensko-kninska policijska uprava preuzela istragu nad događajem koji se desio u ponedjeljak jer je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji radnik, inače direktor jedne službe u kninskoj policijskoj stanici, a zatim se tvrdi da su prije toga na putu Šibenik - Knin prvo "fizički napadnute njegove kćerke" i "oštećen retrovizor na njihovom vozilu".

Kako piše Jutarnji, svemu je prethodio sukob u saobraćaju koji je na kraju "dobio neželjene konotacije". Otac djevojaka i njihov 27-godišnji brat na kraju su izvukli "deblji kraj", a najteže je stradao policajčev 27-godišnji sin koji je dobio udarac čekićem u potiljak i slomljen mu je nos. Šime Pavić, portparol PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u toku i da će o svemu obavijestiti javnost i da je već više medija poslalo upite o tom događaju, ali još uvijek nije imao sve pojedinosti zbog istrage koja je u toku.

U događaju su, kako Jutarnji saznaje, učestvovali Sava Lešić, inače profesionalni košarkaš čačanskog Borca, kao i njegov brat i otac, a događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata.

Kako piše, na osnovu iskaza svog izvora, dvije sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, vraćale su se automobilom iz Šibenika prema Kninu. Negdje na putu došlo je do nesporazuma u saobraćaju, navodno zbog preticanja, pa je iz bijelog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka, tvrdi izvor Jutarnjeg, neko navodno "pokazao tri prsta", na šta im je iz drugog automobila "pokazan srednji prst". To je navodno bio povod vozaču bijelog audija da im prepriječi vozilom put.

Ženska osoba iz audija je, piše Jutarnji, tada navodno izašla i napala 13-godišnjakinju, a izašao je i "muškarac koji je 13-godišnjakinju navodno ošamario i pljunuo". Nakon toga su otišli sa mjesta događaja. Sestre su potom ocu, policajcu koji je bio i pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, ispričale šta im se dogodilo. Otac djevojaka se u ponedjeljak uveče uputio sa sinom, odnosno bratom sestara, u Strmicu, gdje su beli audi Q7 pronašli ispred kuće.

Jutarnji list zatim prenosi njihovu verziju događaja ispred kuće:

"Ko vozi taj auto, došli smo popričati o tome što se dogodilo", rekli su im. Izvor Jutarnjeg tvrdi da otac djevojaka ni u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da uopšte nije bilo mogućnosti razgovora o incidentu koji se prethodno desio.

Jutarnji list tvrdi da je 53-godišnjak odmah dobio letvom u leđa, a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojno lice, udarac čekićem u potiljak jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom te mu slomio nos. U međuvremenu je o svemu obaviještena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedjeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

Teško povrijeđenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten.

Cijeli slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno je tokom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovom sinu prijećeno pištoljem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije