Ex -Yu

Incident u osnovnoj školi: Nastavnik ga udario zbog zadatka iz matematike

Incident u osnovnoj školi: Nastavnik ga udario zbog zadatka iz matematike
Foto: Pixnio | Incident u osnovnoj školi: Nastavnik ga udario zbog zadatka iz matematike
Nezavisne novine

IVANJICA - Incident u osnovnoj školi u Ivanjici o kojme će glavnu riječ donijeti nadležne institucije uzburkao je javnost. Po tvrdnji roditelja, nastavnik je na času matematike udario njihovog sina dok optuženi prosvetni radnik kaže da je do fizičkog kontakta došlo, ali da je to bilo daleko od bilo kakvog vida nasilja, prenosi portal "Info liga".

Međutim, majka jedanaestogodišnjeg dječaka Ivana Danilović smatra da je njeno dijete pretrpjelo nasilje i odlučna je u stavu da će se protiv istog boriti svim raspoloživim sredstvima.

"Pri povratku iz škole sin se požalio mojoj majci da ga boli vrat i tražio je brufen. U prvom trenutku ona je pomislila da se potukao sa nekim iz škole, međutim sin je ispričao da ga je nastavnik matematike udario po vratu i da ga boli. Mi smo odmah došli kući, odveli smo dete kod lekara u Dom zdravlja Ivanjica odakle su nas uputili u Čačak na dodatnu dijagnostiku i snimanje. Sin mi je ispričao da je do kontakta došlo na času jer on nije znao da uradi zadatak, pa je nastavnik svoje nezadovoljnstvo iskazao na taj način. Nakon toga imao je čas kod razrednog starešine, kojoj je ispričao šta se desilo, ali kako su mu bolovi popuštali nije insistirao da nas pozovu, što na kraju niko nije ni uradio, jer nas iz škole nisu obavestili šta se dogodili. Mom sinu su otekle limfne zležde pa suprug i ja nećemo odustati dok ovaj slučaj ne isteramo do kraja", kaže majka Ivana Danilović.

Nastavnik koji u ovoj školi radi duže od četiri decenije kaže da ništa nažao dječaku nije uradio i da je čist pred Bogom tako da nadležne institucije slobodno mogu raditi svoj posao i utvrditi ko je u ovom slučaju u pravu.

Takođe je napomenuo da je kroz svoj dugogodišnji rad iznjedrio mnoge dobre učenike koji su danas uvaženi u svom poslu, prenosi "Telegraf".

Kako nezvanično saznaje portal "Info liga" cjelokupana dešavanja škola je prijavila nadležnim upravama i resornom Ministarstvu, a šta se zapravo dogodilo utvrdiće nadležne institucije, jer su roditelji slučaj prijavili policiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije