Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Incidenti pred sjednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu

Incidenti pred sjednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu
Foto: Screenshot / Youtube | Incidenti pred sjednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu
N.N.

Sjednica Skupštine Opštine Budva prekinuta je prije početka rasprave o smjeni prvog čovjeka grada Marka Carevića kao i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Kako prenosi RTCG, sjednica je prekinuta, jer se o smjeni čelnika Budve prethodno nisu izjasnili nadležni odbori. Data je pauza od pola sata kako bi nadležni odbori zasjedali.

Ispred šatora, u kojem se održava sjednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vrijeđala odbornike Stevana Džakovića i Gojka Ljubanovića.

Predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja, ali i dodao da je u Budvi na snazi politička korupcija.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović je kazao da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale i da nemaju legitimacije. Radović je naveo da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

"Neka fino obuku uniforme i neka dođu", naveo je Radović i poručio da je postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad Skupštine.

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović, na početku sjednice, podnio je prijedlog da se sa dnevnog reda skinu zahtjevi za smjenu Carevića i Radovića. Ti prijedlozi nisu dobili potrebnu većinu prisutnih odbornika.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da je izlaganjem Pribilovića prekršen poslovnik.

“Mi smo spremni da upotrijebimo sve načine koji su u skladu sa zakonom, a neki su spremi da upotrijebe sve načine”, navela je Ivanović.

Uoči sjednice ulazak u salu nije dozvoljen odborniku Crnogorske Vladimiru Bulatoviću, kojeg je predsjednik Opštine Budva Marko Carević ranije smijenio sa mjesta potpredsjednika Opštine. Bulatović je ponovio da je riječ o nezakonitoj smjeni i naveo da je dobio poziv za sjednicu.

Prethodno, sjednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije