Ex -Yu

Inspekcija u bolnici u kojoj se porodila Bobana Momčilović Veličković

Inspekcija u bolnici u kojoj se porodila Bobana Momčilović Veličković
Foto: Streljački savez Srbije | Inspekcija u bolnici u kojoj se porodila Bobana Momčilović Veličković

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gdje se porodila srpska zlatna olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, a koja je juče preminula u 31. godini života u Kliničkom centru Srbije.

Bobana je dobila eklampsiju, najtežu bolest koja može da zadesi trudnicu a koja se nerijetko završava fatalno i po majku i po dijete. Sreća, Bobana je rodila zdravu bebu, međutim, svoje najdraže zlato nije uspjela da vidi.

Mlada olimpijka je nakon porođaja nekoliko dana provela u Zdravstvenom centru Zaječar, a nakon toga je transportovana u Beograd. Prije nego što je hospitalizovana u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, prvo je nakratko primljenu u jednu beogradsku ginekološko-akušersku kliniku, a zatim je prebačeni u KCS.

Direktor zdravstvene ustanove u Zaječaru dr Miroslav Stojanović je kratko rekao da je ona postala njihov pacijent onog dana kada je došla na porođaj. Zasad, s obzirom na to da nema sve detalje, ne može ništa više da kaže.

"Mi imamo njenu istoriju od dana kada je primljena kod nas na porođaj. Pacijentkinja je, inače, borski osiguranik. Ništa više u vezi sa tim ne znamo, potrebno je da sakupimo sve validne informacije", rekao je kratko za dr Stojanović za "Telegraf".

Bobana se porodila prije 20 dana. Rodila je zdravu bebu, ali se njeno stanje uslijeda eklampsije iskomplikovalo. Prebačena je i Beograd, gdje je i preminula.

(Srbija Danas/Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije