Ex -Yu

Inspekcija u svim zdravstvenim ustanovama u Splitu zbog smrti Matijanića

Inspekcija u svim zdravstvenim ustanovama u Splitu zbog smrti Matijanića
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell | Inspekcija u svim zdravstvenim ustanovama u Splitu zbog smrti Matijanića

SPLIT, ZAGREB - U toku su inspekcijski nadzori u svim splitskim zdravstvenim ustanovama koje su učestovale u zbrinjavanju novinara Vladimira Matijanića, koji je u petak umro od posljedica korona virusa, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je poslalo inspekciju u KBC Split, županijski Zavod za hitnu medicinu i nadležnu ambulantu porodične medicine.

Nadzor obavljaju zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori, a uključeni su i specijalisti hitne medicine i infektologije.

Za donošenje stručnog mišljenja biće određeni i specijalista porodične medicine, specijalista imunologije, kao specijalista patologije.

Tokom zdravstveno-inspekcijskog nadzora biće uzete izjave svih zdravstvenih radnika koji su učestvovali, kako se navodi, u zbrinjavanju sada pokojnog pacijenta kao i preslikavanje cjelovite medicinske dokumentacije.

Na osnovu uvida u dokumentaciju, što uključuje i obdukcijski nalaz i patohistološku dijagnozu, stručnjaci će donijeti mišljenje o tome da li je postupak zbrinjavanja proveden u skladu s pravilima struke ili je eventualno bilo propusta, pišu hrvatski mediji, prenosi Tanjug.

Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo najavilo je da će provesti istragu zbog sumnje da je jedna ili više osoba počinila krivično djelo nesavjesnog liječenja što je, kako se navodi, prouzrokovalo smrt novinara Vladimira Matijanića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije