Ex -Yu

Interpol krije ko ''gura'' Prištinu?

Interpol krije ko ''gura'' Prištinu?
Foto: N.N. | Interpol krije ko ''gura'' Prištinu?

BEOGRAD - Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola složile da se zahtjev za prijem tzv. Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sjedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasjedanja utvrditi tek u oktobru, pišu "Večernje novosti".

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti i zahtjev Prištine za prijem.

List navodi da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sjedišta svjetske policijske organizacije u Lionu.

"Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sjledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa u Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija", rečeno je "Novostima" u Interpolu.

List podsjeća da Izvršni komitet Interpola ima 13 članova - Alžir, Rusija, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Brazil, Moldavija, Angola, Nigerija, Holandija i predsjedavajuća Južna Koreja - dok su mjesta Amerike i Azije upražnjena.

Od pomenutih zemalja, njih sedam ne priznaje kosovsku nezavisnost, podsjećaju "Novosti".

Generalna skupština Interpola zasjedaće od 15. do 18. oktobra u prestonici Čilea, Santjagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije