Ex -Yu

Ispitan ubica troje djece, prijeti mu najveća kazna

Ispitan ubica troje djece, prijeti mu najveća kazna
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL | Ispitan ubica troje djece, prijeti mu najveća kazna

​Policija je ispitala Haralda Kopitza, koji je u noći s petka na subotu ubio svoje troje djece, a potom pokušao samoubistvo.

Na ispitivanju u zagrebačkoj kriminalističkoj policiji Kopitz se branio ćutanjem, a potom je predan pritvorskom čuvaru.

Relativno je stabilnog psihičkog stanja. Procedura je takva da se sada čeka termin ispitivanja pred Županijskim državnim odvjedništvo, a to bi moglo biti već danas, javlja N1.

Uhapšen je sinoć čim su ga otpustili iz Vrapča

Nakon što ga ispitaju i u Županijskom državnom odvjedništvu, protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo djece, a od suca istrage tužilaštvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubica je i službeno uhapšen sinoć oko 19:45, nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Sposoban za raspravu

Tamo je doveden ranije tokom dana, nakon izlaska iz bolnice Sestre milosrdnice, u kojoj je hospitalizovan jer je u noći brutalnog zločina pokušao izvršiti samoubistvo uzevši veću količinu tableta, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon hapšenja rekli da je sposoban za raspravu te da će mu tokom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevodilac.

Advokat: Relativno je smiren i sarađuje

Advokat Haralda Kopitza, Marko Ivica, rekao je da će osumnjičeni sutra pred istražnog sudiju zbog određivanja istražnog zatvora.

"Klijent se branio šutnjom, nismo iznosili obranu. Poučen je o pravima, objašnjeno mu je što mu se stavlja na teret, shvatio je to i branili smo se šutnjom. Nakon toga Državno odvjetništvo će podići optužnicu, ostaviti je sudiji istrage, sutra će biti predan istražnom sucu za određenje istražnog zatvora i slijedi nastavak postupka", rekao je Marko Ivica i dodao da će se istražni zatvor tražiti zbog opasnosti od bijega i teških okolnosti.

"Relativno je smiren i surađuje", dodao je, rekavši da nije stručan procjenjivati njegovo emotivno stanje, prenosi Index. 

Državni advokat: Istraga zbog tri kaznena djela teškog ubistva na podmukao način

Nakon njega izjavu je dala županijski državni advokat Albina Tisinić.

"ŽDO u Zagrebu je proveo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. Radi se o austrijskom državljaninu koji je koristio zakonsko pravo neiznošenja obrane. Donijeli smo rješenje o provođenju istrage zbog tri kaznena djela teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osoba koje su posebno ranjive s obzirom na dob. Tijekom sutrašnjeg dana, vjerojatno ujutro, sucu istrage ŽDO-a podnijet ćemo prijedlog za određivanje istražnog zatvora", rekla je Tisinić.

Bude li pravosnažno osuđen za sva tri kaznena djela, Kopitz bi mogao u zatvoru završiti na 50 godina, što je najviša kazna koju predviđaju hrvatski zakoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije