Ex -Yu

Istraga zaposlenih u vrtiću "Zamak" zbog zlostavljanja djece

Istraga zaposlenih u vrtiću "Zamak" zbog zlostavljanja djece
Foto: Ilustracija | Istraga zaposlenih u vrtiću "Zamak" zbog zlostavljanja djece

BEOGRAD - Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dvije zaposlene u vrtiću "Zamak" na Voždovcu zbog zlostavljanja i mučenja mališana.

Istraga je pokrenuta protiv V. S. zbog krivičnog djela zlostavljanje i mučenje i protiv T. J. zbog krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, precizirala je za Tanjug portparokla tužilaštva Milica Ljubičić.

Do pokretanja istrage došlo je nakon što su u saradnji s policijom prikupljeni dokazi i utvrđeno činjenično stanje u vezi postupanja zaposlenih u vrtiću "Zamak", navela je Ljubičić i istala da će dokazne radnje biti pokrenute po hitnom postupku.

Mediji su prenijeli da se na društvenim medijima prošle sedmice pojavio se snimak iz vrtića "Zamak" na kom se nejasno vidi kako vaspitačica grubo postupa sa grupom mališana, "vadi iz ih ormara i u nekom trenutku na zemlji, nogom drži jednog mališana".

Inspekcija je hitno poslana u ovaj vrtić gdje je utvrđeno da je snimak autentičan, pa su reagovali nadležni organi krivičnog gonjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije