Ex -Yu

Ivica Puljak se ponovo izvinio zbog pjevanja ustaških pjesama

Ivica Puljak se ponovo izvinio zbog pjevanja ustaških pjesama
Foto: Pixabay/Ilustracija | Ivica Puljak se ponovo izvinio zbog pjevanja ustaških pjesama

SPLIT - Kandidat za gradonačelnika Splita iz stranke Centar Ivica Puljak izvinio se ponovo danas zbog pjevanja ustaških pjesama, poručio je da mu je žao zbog toga i istakao da je objavljivanje tog starog snimka zapravo pokušaj zastrašivanja i ucjene koje ih, kako je rekao, neće pokolebati u borbi za javni interes.

Puljak tvrdi da je snimak objavljen baš sada zato što su neke ankete o rejtingu stranaka uoči lokalnih izbora pokazale da je Centar (ranije Pametno) za Split jedina opcija koja vladajuće ugrožava u borbi za izvršnu vlast.

Poručio je da je vrijeme da Split kazni trgovačku koaliciju, da promijeni ljude koji vode grad i da završi s tim, prenijela je Hina.

Upitan da li ima još kompromitujućih snimaka, Puljak je rekao da mogu slobodno da traže, kao i da se ovaj dogodio davno u prošlosti.

Za objavljeni snimak je rekao da je u pitanju pokušaj zastrašivanja, ucjena i prijetnji onih koji se boje da će izgubiti izbore.

"Ja mislim da će se to zaista i dogoditi te da će građani izabrati građanski i progresivni Split i započeti jednu novu eru", rekao je Puljak.

Upitan za stav o ustaškom režimu, Puljak je rekao da je to dio hrvatske istorije na koji sigurno ne treba biti ponosan i da bi Hrvati trebalod a se ponose antifašizmom, koji je temelj hrvatske države.

Juče je u medijima plasiran video-snimk iz 1994. godine na kojoj Ivica Puljak na svadbi prijatelja, kojem je bio kum, pjeva ustaške pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije