Ex -Yu

Izabrano 26 gradonačelnika u prvom krugu izbora u Sjevernoj Makedoniji

Izabrano 26 gradonačelnika u prvom krugu izbora u Sjevernoj Makedoniji
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Izabrano 26 gradonačelnika u prvom krugu izbora u Sjevernoj Makedoniji
Tanjug

SKOPLJE - Prema obrađenih 100 odsto podataka sjevernomakedonske Državne izborne komisije (DIK), na lokalnim izborima u Sjevernoj Makedoniji je, u prvom krugu, izabrano 26 gradonačelnika, dok glasovi za 15 opština i Grad Skoplje još nisu u potpunosti obrađeni.

U Bogdancima je pobedio kandidat SDSM-a Blaže Šapov sa 50,70 odsto glasova, u Bosilovu kandidat VMRO-DPMNE sa 58,33 odsto glasova, a u Butelu je takođe pobjednik kandidat VMRO-DPMNE sa 52,79 odsto glasova, prenosi agencija MIA.

U Valandovu je pobijedio kandidat SDSM-a sa 57,73 odsto glasova, a u Vinici kandidat VMRO-DPMNE Mile Petkov sa 54,74 odsto glasova.

U opštini Gradsko je pobijedio kandidat VMRO-DPMNE Kiro Nackov sa 55,66 odsto glasova, u Delčevu kandidat SDSM-a Goran Trajkovski sa 51,14 odsto glasova, u Dojranu kandidat SDSM-a Ango Angov sa 53,21 posto glasova, a u Zrnovcima kandidat VMRO-DPMNE Borčo Kocev sa 54,54 odsto glasova.

U opštini Ilinden je pobijedio kandidat VMRO-DPMNE Aleksandar Georgievski sa 53,4 odsto glasova, u Jegunovcu kandidat VMRO-DPMNE Dimitar Kostadinoski sa 50,4 odsto glasova, u Kavadarcima kandidat VMRO-DPMNE sa 72,35 odsto glasova, a u Karbincima Viktor Paunov sa 59,4 odsto glasova.

U većini ostalih opština održaće se drugi krug glasanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije