Ex -Yu

Iznajmljivali stanove za prostituciju i u BiH

Iznajmljivali stanove za prostituciju i u BiH
Foto: N.N. | Iznajmljivali stanove za prostituciju i u BiH

BEOGRAD - Dvije kriminalne grupe koje su uhapšene zbog organizovanja prostitucije su na području Srbije i BiH iznajmljivale stanove u kojima su angažovale žene radi pružanja seksualnih usluga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Sumnja se da su 22 uhapšena lica ove aktivnosti vršila od marta prošle do januara ove godine.

U saopštenju je navedeno da su ta lica, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i potom organizovala oglašavanje ovih usluga u sredstvima javnog informisanja.

Oni su osumnjičeni da su organizovali i fizičko obezbjeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Kako se sumnja, neposredno ili posredstvom angažovanih pripadnika, prikupljali su sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podjelu dobiti članovima grupe, shodno dodijeljenim zadacima.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe tako što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Policija je, prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni, oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Među uhapšenima je i policijski službenik čiji su inicijali G.S. /45/, dok se za još dva lica intenzivno traga.

Vezane vijesti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije