Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini

Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini
Foto: Ilustracija | Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini
Tanjug

ZAGREB - Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao "italijanskom Istrom i Dalmacijom", a u taj slučaj "umiješala" je i predsjednika Srbije, koji joj je, kako piše "Tanjug", inače u posljednje vreme u fokusu.

"Tajani 2019. u EU kao Vučić 1995. u Glini. Shame!", poručila je Kosorova, povodom izjave Tajanija, u obraćanju na ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja.

Ona je to napisala na svom Twitter nalogu, na kojem i inače u posljednje vrijeme pomno prati političke događaje u Srbiji, posebno opozicione.

Kosor je takođe ocijenila da su Tajanijeve izjave nečuvene i zapitala šta je sa reakcijama hrvatskih poslanika EP, a posebno onih, kako je rekla, koje čeka reizbor.

Predstavnik Tajanija, koji je odbio da se izvini poslije dosta reagovanja na tu izjavu, rekao je da je ta izjava netačno interpretirana i da je treba tumačiti u istorijskom kontekstu.

Kosor je, inače, podsjeća "Tanjug", u više navrata komentarisala proteste dijela opozicije u Beogradu, a između ostalog, na Twitteru je napisala:

"Hrabri ljudi na ulicama Beograda. Pozdrav iz Zagreba."

Prokomentarisala je i napad na srpske vaterpoliste u Splitu, ocijenivši da je sramotan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije