Ex -Yu

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stubove

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stubove
Foto: DVD Okruk/FacebooK | Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stubove

TROGIR - Za velik dio Hrvatske izdan je najveći stepen upozorenja od jakog nevremena. Očekuje se velika količina padavina, a u pojedinim se mjestima već pripremaju za poplave.

Divovski "shelf cloud" nadvio se jutros nešto prije podne nad šibenskim područjem i donio velike padavine. Kako javlja Šibenski portal, na Žirju je u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po kvadratnom metru. 

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Osim kiše, povremeno je padao grad prečnika do dva centimetra. Velike količine padavina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolimi mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacija danas.

 

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru. Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na saobraćajnice, a stradali su i električni stubovi.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile.  Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje, ostrvo Brač, područje Drniša i Hrvaca, a danas i sutra u mnogim su krajevima najavljene velike količine padavina. Upozorenje najvišeg stepena izdano je za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije. 

 

(24.sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije