Ex -Yu

Još dvije falsifikovane diplome nastavnika

Još dvije falsifikovane diplome nastavnika
Foto: net.hr | Još dvije falsifikovane diplome nastavnika

SLAVONSKI BROD- Dvoje nastavnika u školama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu istragom je utvrđeno da su pri zapošljavanju falsifikovali diplome, a školski odbor novogradiške Gimnazije već je dao izvanredni otkaz 45-godišnjakinji, dok je 54-godišnjem muškarcu školski odbor brodske Industrijsko-obrtničke škole dao saglasnost za otkaz.

Brodsko-posavska policija saopštila je u petak kako je dovršila istragu nad dvoje radnika u školama iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške zbog falsifikovanih diploma.

Istragom je utvrđeno da je pri zapošljavanju u Novoj Gradiški falsifikovanu diplomu priložila žena stara 45 godina, a u Slavonskom Brodu muškarac star 54 godine.

 "Policija je istragu provela po nalogu Državnog tzžilaštva i zasad ne možemo davati više informacija o ova dva slučaja", izjavio je Hini Krešimir Šimić, portparol PU brodsko-posavske.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni muškarac radio je u Industrijsko obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, a žena u Gimnaziji Nova Gradiška.

Policija protiv oboje podnosi krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenog krivičnog djela krivotvorenja isprave, a portali pišu kako je riječ o prilično nevješto falsifikovanim dokumentima, neautentičnog izgleda i potpisa.

Nakon što je u javnost u januaru procurilo više slučajeva falsifikovanja diploma, resorna ministrica Blaženka Divjak najavila je kako će varalice dobiti otkaz te da će ih ministarstvo prijaviti DORH-u. Nije rekla o kojim se školama radi, već samo da su dvije u Slavoniji i jedna na ostrvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije