Ex -Yu

Još jedna žrtva virusa korona u Hrvatskoj

Još jedna žrtva virusa korona u Hrvatskoj
Foto: Tanjug/AP | Još jedna žrtva virusa korona u Hrvatskoj

ZAGREB - Virus korona u Hrvatskoj je uzeo još jednu žrtvu, pa je broj ukupno preminulih povećan na šest, potvrdio je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

Beroš je na konferenciji za novinare rekao da je preminuo pacijent u Kliničkoj bolnici Dubrava, koji je bio teški bolesnik.

Od virusa je oboljelo 713 lica, među kojima je 56 novozaraženih, prenose hrvatski mediji.

Direktor Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić potvrdila je da je 26 pacijenata na respiratoru i da svi imaju teški oblik bolesti, a većina može biti kritično.

"Očekujemo, nažalost, još jedno stavljanje na respirator", rekla je Markotićeva.

U Zagrebu se očekuje da sleti avion iz Šangaja sa 13 tona zaštitne opreme.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da je sinoć potvrđena zaraza virusom korona kod čuvara u zatvoru u Splitu i da je jedan broj ljudi, koji su bili u kontaktu, u samoizolaciji, te da situacija pod kontrolom.

Prema njegovim riječima, zaražena su i četiri policajca, a u samoizolaciji je 99 policijskih službenika, dok je 25 izašlo iz samoizolacije.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da u zatvorenom dijelu tržnica mogu biti otvorene specijalizovane prodavaonice, ali da moraju ispuniti higijenske uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije