Ex -Yu

Još jedno žarište u Vojvodini, oko 80 hospitalizovanih

Još jedno žarište u Vojvodini, oko 80 hospitalizovanih
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Još jedno žarište u Vojvodini, oko 80 hospitalizovanih

NOVI SAD - Epidemiološka situacija s virusom korona u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da je u mitrovačkoj bolnici smješteno oko 80 oboljelih od virusa COVID-19.

Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u posljednjih pet do sedam dana bilježi između 110 i 120 novih slučajeva virusa korona.

"Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih", rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj mjeri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno liječi 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi.

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žarište u Sremskoj Mitrovici, gdje je, kako je rekao, hospitalizovano oko 80 inficiranih virusom korona.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj oboljelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubjedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike oboljelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtijevaju kiseoničnu terapiju.

"Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijanata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridžavamo svih mera", rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov liječenja virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije