Ex -Yu

Josipa Rimac izbačena iz HDZ-a

Josipa Rimac izbačena iz HDZ-a
Foto: Ilustracija | Josipa Rimac izbačena iz HDZ-a

ZAGREB - Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je isključio bivšeg državnog sekretara Josipu Rimac i kninskog gradskog odbornika Marinka Tokmačiju iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Rimac i Tokmačija bezuslovno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj jutros nije donio odluku o postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagač.

Ipak, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuslovnom izbacivanju Rimac i Tokmačije iz stranke.

"Odluka da se isključi iz članstva Rimac i Tokmačiji donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana", rekao je Dujić.

Sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mitermajer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšem državnom sekretarui Ministarstva uprave Josipi Rimac i šestorici osumnjičenih zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u "aferi vjetroelektrane", donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za krivična djela trgovanja uticajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje uticajem te primanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije