Ex -Yu

Jovanović: Ivanovića su ubili isti oni koji su ga utamničili

Jovanović: Ivanovića su ubili isti oni koji su ga utamničili
Foto: N.N. | Jovanović: Ivanovića su ubili isti oni koji su ga utamničili

PODGORICA - Novinar i predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori Milenko Jovanović kaže da naručioce ubistva Olivera Ivanovića treba tražiti u onima koji su predsjednika GI "Sloboda, demokratija, pravda" prethodno utamničili i nevinom mu sudili.

Jovanović je naveo da je siguran da ubistvo jednog od lidera pokrajinskih Srba Olivera Ivanovića neće biti rasvijetljeno "jer istraga tempirano ide u pogrešnom smjeru".

"Plašim se da suštinski istragu vode isti centri moći koji su i organizovali ubistvo. Očigledno je da nema istinskih napora da se rasvetli ovaj strašan događaj. Skoro sam siguran da ubistvo neće biti rasvetljeno, i to veoma namerno", rekao je Jovanović sinoć u emisiji "Slobodno srpski", koja se emituje na više TV stanica na srpskom jeziku u pokrajini.

On je napomenuo kako je očigledno istraga otišla u pogrešnom pravcu, vrlo tempirano.

"Krivca u svakom slučaju treba tražiti na strani Prištine", rekao je Jovanović.

Kaže da je Oliver Ivanović, koji je ubijen 16. januara 2018. godine, smetao istim onima koji su ga zatvorili prethodno i koji su ga osudili u prvostepenom postupku na osnovu, kako navodi, besmislenih optužbi.

"Ljudi koji su uhapšeni zbog navodne veze s ubistvom Ivanovića su sasvim izvjesno nevini. Oni su zatočeni s ciljem da se prave ubice i nalogodavci zapravo nikada ne otkriju", rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije