Ex -Yu

Jozić, optužen za dvostruko ubistvo u Portugalu, traži premještaj

Jozić, optužen za dvostruko ubistvo u Portugalu, traži premještaj
Foto: Pixabay | Jozić, optužen za dvostruko ubistvo u Portugalu, traži premještaj

LISABON - Tomislav Jozić, porijeklom iz BiH, optužen za jezivo ubistvo dva poznanika na portugalskim Azorima, septembra prošle godine, uputio je žalbu Apelacionom sudu u Lisabonu, u kojoj želi da sud revidira njegovu trenutnu situaciju.

Kako prenosi Correio da Manhã u današnjem izdanju, riječ je o čovjeku koji je optužen da je ubio, raskomadao i spalio dvojicu poznanika septembra prošle godine. S obzirom na težinu krivičnog djela bilo bi više nego bizarno da Apelacioni sud Joziću usvoji bilo kakvu žalbu.

Ipak, kako prenosi list Correio da Manhã, sud je žalbu, ipak, uzeo u razmatranje.

Kako dalje saznaju mediji, Jozić zapravo želi da ga premjeste u zatvor na ostrvu Pico, gdje se i nalazi njegova kuća.

Trenutno, Jozić, koji ima i državljanstvo Njemačke, nalazi se u zatvoru Angra do Heroísmo, koji je jedan od strožih zatvora u Portugalu, gdje su kontrole posjeta više nego rigorozne.

Podsjetimo, prošlog septembra otkriveno je da je Jozić na svom imanju u Picu ubio, raskomadao, a zatim i spalio dvojicu poznanika. Tek nakon prijave nestanka, policija je krenula u potragu, a na Jozićevom imanju su, među pepelom, pronašli i pejsmejker jedne od žrtava. Kako su još ranije prenijeli portugalski mediji, Jozić je ubio ovu dvojicu muškaraca jer nije želio komšije u blizini svog imanja, a ovaj dvojac je planirao da kupi susjedni plac.

Više o ovom jezivom zločinu biće poznato kada se u potpunosti završi istraga, a policija ima rok do marta, 2023. godine da okonča i rezultate istrage predstavi javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije