Ex -Yu

Junker: Srbija jedan od lidera za ulazak u EU

Junker: Srbija jedan od lidera za ulazak u EU
Foto: Ilustracija | Junker: Srbija jedan od lidera za ulazak u EU

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da Srbiju vidi kao jednog od lidera za ulazak u Evropsku uniju i najavio svoju posjetu Beogradu na proljeće sljedeće godine.

"Predsjednik i premijerka su zajedno ocijenili EU pristupni proces Srbije. Predsjednik Junker je ponovio da, kao što je već rekao u svom govoru o Stanju Unije, on vidi Srbiju kao jednog od lidera za ulazak u EU tokom sljedećih godina", stoji u saopštenju proslijeđenom Tanjugu poslije sastanka predsjednika Junkera i premijerke Srbije Ane Brnabić u Briselu.

U Evropskoj komisiji kažu da je Junker tokom razgovora čestitao Ani Brnabić na njenom mandatu na čelu srpske vlade i pohvalio njen izbor da Brisel bude njena prva međunarodna zvanična posjeta.

"Predsjednik i premijerka su se saglasili da u okviru pristupnog procesa Srbija mora da nastavi da primjenjuje reforme, posebno one u oblasti vladavine prava, uz naglasak na činjenici da to nije pitanje brzine već postizanje visoko kvalitetnih rezultata za građane Srbije", navodi se dalje u saopštenju sa sastanka predsjednika Evropske komisije i premijerke Srbije.

Tokom razgovora sa Anom Brnabić, Junker je ohrabrio Srbiju da nastavi sa konstruktivnom ulogom u cilju stabilnosti cijelog regiona Zapadnog Balkana.

U Evropskoj komisiji kažu da je Žan-Klod Junker prihvatio poziv da posjeti Beograd, najvjerovatnije na proljeće sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije