Ex -Yu

Kacin: Situacija u Hrvatskoj dramatična

Kacin: Situacija u Hrvatskoj dramatična
Foto: N.N. | Kacin: Situacija u Hrvatskoj dramatična

LJUBLJANA - Portparol slovenačke vlade za virus korona Jelko Kacin je situaciju u Hrvatskoj danas ocijenio dramatičnom i ponovio da vjeruje da je u pitanju treći talas epidemije.

Kacin je rekao da će slovenačka vlada sutra odrediti rok za povratak njenih državljana iz Hrvatske kako bi izbjegli obavezujući karantin.

"Vrijeme koje će im dati Vlada da se vrate biće do kraja ove sedmice, a možda i nešto više, što zavisi od broja zaraženih u Hrvatskoj", kazao je Kacin.

Istakao je da je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza, "dramatično" i da je "sve manje manevarskog prostora", prenijela je Hina.

"Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke", kazao je Kacin.

Podsjetio je da je nedavno hrvatskim novinarima, koji su ga na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih destinacija, kazao da će se na tu listu "Hrvatska staviti sama" ako ne preduzme drastičnije mjere za obuzdavanje epidemije.

"Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocjene da je u Hrvatskoj prije nekoliko dana počeo novi mnogo jači talas epidemije", kazao je Kacin u razgovoru za Slovenačku televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada da reaguje, to ćemo tek da vidimo, kazao je Kacin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije