Ex -Yu

Kako Srbi treba da slave slavu u vrijeme korone?

Kako Srbi treba da slave slavu u vrijeme korone?
Foto: Wikipedia | Kako Srbi treba da slave slavu u vrijeme korone?

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije i patrijarh SPC pozvali građne da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mjera.

Zlatibor Lončar i patrijarh Irinej razgovarali su danas u Patrijaršiji, a sastanku je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, Lončar je patrijarha upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, kao i sa pripremljenošću zdravstvenog sistema na novi pik virusa korona.

Ministar je istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana, ali da je neophodno da se poštuju mjere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

Patrijarh Irinej je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj - zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo.

Krsne slave su događaji koji simbolišu duhovnost, baštine tradiciju Srba, okupljaju i čuvaju porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju i obilježavaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja.

U skladu sa tim, patrijarh Irinej i ministar zdravlja pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mjera, a da krsne slave proslave na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije