Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kako je Brač postao žarište zaraze?

Kako je Brač postao žarište zaraze?
Foto: N.N. | Kako je Brač postao žarište zaraze?
Tanjug

ZAGREB - Panika, ali i neizostavni humor uvukli su se među Bračane kojima statistika kada je riječ o korona virusu i ne ide na ruku. Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na COVID-19, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, korona virus proširio se ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak "Covid 81".

Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posjete.

"To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posjetu. Sad je krenula priča o nasljedstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome Covida-19", rekla je jedna stanovnica ostrva za Jutarnji list.

Potvrđeno je da je oboljeli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na korona virus i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posjećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smješten u ustanovu za starije u Supetaru.

Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije