Ex -Yu

Kineski premijer doputovao u Zagreb

Kineski premijer doputovao u Zagreb
Foto: Hina | Kineski premijer doputovao u Zagreb

ZAGREB - Kineski premijer Li Kećijang doputovao je u prvu posjetu Hrvatskoj, a sa njim i delegacija od gotovo 500 političara i privrednika, javljaju hrvatski mediji.

Li će sutra boraviti u Zagrebu, gdje će u odvojenim susretima razgovarati sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

U četvrtak, 11. aprila, će kineski premijer, zajedno sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, posjetiti gradilište Pelješkog mosta.

Potom će u četvrtak uveče Plenković biti domaćin svečane večere za šefove delegacija u Dubrovniku kojom će početi 8. sastanak šefova vlada zemalja srednje i istočne Evrope i Kine.

Dvojica premijera u petak, 12. aprila, će u Dubrovniku otvoriti poslovni forum za preduzetnike iz Kine i 16 evropskih zemalja.

Posjeta kineske delegacije, predvođene premijerom Li Kećijangom, jedan je od do sada najvažnijih spoljnopolitičkih događaja u Hrvatskoj.

U Zagrebu će danas i sutra povremeno na snazi biti posebna regulacija saobraćaja, a "Kroacija erljanz" uvela je pet dodatnih letova između Zagreba i Dubrovnika.

Kineski premijer je prije dolaska u Hrvatsku u Briselu učestvovao na samitu EU-Kina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije