Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme

Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme
Foto: Printscreen YouTube | Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme
N.N.

Deportaciju iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša.

Upravo ga je ta gorljivost u dokazivanju ustaštva koštala deportacije i prekršajnog postupka nakon bučnog nedjeljnog poslijepodneva u kafiću na benzinskoj pumpi u Grubinama, opština Podbablje.

Uhapšen je u ponedjeljak kada je objavljen snimak na kojem se vidi kineski državljanin kako pjeva ustaške pjesme tokom gledanja finala Evropskog rukometnog prvenstva.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u Stanici granične policije Imotski nakon čega je priveden u stalnu službu Prekršajnog suda Makarska koja se nalazi u Imotskom.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te se išlo u žurni postupak zbog čega je i priveden na sud.

"Radilo se o pjesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", saznaje Slobodna Dalmacija iz PU splitsko-dalmatinske.

Osim prekršajnog postupka, policija je provela nad njim i postupak u skladu sa zakonom o strancima.

Kako Sze Yat Lung ima privremeni boravak u Hrvatskoj, njegovim ponašanjem su ispunjeni uslovi da mu se isti otkaže.

Stoga mu je policija izrekla kaznu otkazivanja boravka i zabrane ulaska u Hrvatsku u roku od tri mjeseca. Čim kazna postane pravosnažna 44-godišnjak mora preko granice.

Ovo mu nije prva prijava za remećenje javnog reda i mira iz istih razloga. Početkom februara prošle godine je uhapšen nakon objave snimka na kojem on, stariji mu zemljak i jedan hrvatski državljanin pjevaju navijački hit "Neopisivo" te podižu desnu ruku u zrak i viču 'Za dom spremni'. Izgred se dogodio u Imotskom u kafiću i na ulici ispred njega.

(Slobodna Dalmacija)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije