Ex -Yu

Kisić Tepavčević: Situacija povoljnija, ne sme biti opuštanja

Kisić Tepavčević: Situacija povoljnija, ne sme biti opuštanja
Foto: Tanjug/Arhiva | Kisić Tepavčević: Situacija povoljnija, ne sme biti opuštanja

BEOGRAD - Zamjenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se situacija stabilizuje na području čitave zemlje, a da su dobri brojevi rezultat poštovanja preventivnih mjera.

"Ne smije biti opuštenja, a maske ćemo nositi duži vremenski period", istakla je Kisić Tepavčević za RTS.

Ukazujući da je epidemiološka situacija sve povoljnija, ona je istakla da "ne sme biti opuštanja, jer je svakog dana značajan broj testiranih pozitivan na korona virus".

"Imamo manji pritisak na zdravstveni sistem, ali je gotovo 9.000 ljudi sa aktivnom infekcijom u Srbiji, četiri petine je u kućnoj izolaciji, ali to je značajan broj koji nam kaže koji su to potencijalni rezervoari zaraze koji mogu da šire infekciju", upozorila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim riječima, moramo svi da se ponašamo kao da prenosimo infekciju.

Ona je navela da se i u Beogradu i Novom Sadu bilježi pad broja zaraženih, ali da su novi brojevi i dalje visoki i dodala da se povećava broj zaraženih u Kikindi, gdje se prati epidemiološka situacija.

"Maske ćemo nositi duži vremenski period, na to treba da budemo spremni, da to postane deo naše rutine jer spasava živote", istakla je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je opterećenje zdravstvenog sistema manje i da će uskoro biti urađena reorganizacija da bolnice pređu u nekovid sistem.

Kisić Tepavčević je dodala da je, kada je riječ o Beogradu, vrlo izvjesno da će u narednom periodu iz kovid sistema izaći Gradska bolnica Zvezdara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije