Ex -Yu

Grabar-Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o "neprijatnim" terminima

Grabar-Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o "neprijatnim" terminima
Foto: N.N. | Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o "neprijatnim" terminima
Tanjug

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da ne postoji nikakav dogovor između nje i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o tome, kako se to spekulisalo ovih dana, da on ne spominje genocid u NDH, a ona "velikosrpsku agresiju".

"Vidite da on sve vrijeme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije", rekla je ona za hrvatski "Dnevnik".

Grabar Kitarović je to izjavila odgovarajući na pitanje novinarke da li postoji dogovor između nje i predsjednika Vučića, a nakon što je nedavno njen bivši savjetnik Mate Radeljić rekao kako ga je hrvatska predsjednica svojevremeno pozvala, nakon posete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim nastupima ne koristi termine "velikosrpska agresija" i "genocid u Srebrenici".

Nakon toga, to su demantovali iz kabineta Grabar Kitarović navodeći da je "ispod svakog nivoa" odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva sumnja.

"Ono što se dogodilo 1990-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje", saopšteno je iz kabineta prije tri dana.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Mišo

našla se NDH kurava da nešto pripovijeda .... eno vam se iseli gotovo sva hrvatska a Bogu hvala to je zahvaljujući Danke Deutschland koji su im jedni od onih što su ih primili u EU da nestanu , odoše svi masovno dalje . pa Hrvatsku su osudili kao fašističku tvorevinu i prvog oca Franju kao fašistu , zapis postoji samo se čokolinda pravi malo nevješta , heroj koji vam je pobio braću muslimane je popio otrov ali ne znam zašto njih nisu osudili jer i oni su vama radili što i vi njima , kaži Čokolinda ? Nije moguće da kao muslimane vole , Čokolinda otiđi u narod u EU da malo čuješ samo ti nastavi sa tim terminima to je za seljake normalno da upotrebljavaju a ni Vučić vam neće ostati dužan

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije