Ex -Yu

Knežević: Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori može eskalirati

Knežević: Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori može eskalirati
Foto: nezavisne.com/Arhiva | Knežević: Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori može eskalirati

PODGORICA - Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori dodatno je pogoršana i može eskalirati sa nesagledivim posljedicama, smatra predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

Knežević je rekao da postoje osnovane sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

On je rekao da ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obaviješteni da im se sprema hapšenje niti zašto su neku tužioci kasnili sa žalbama o ukidanju pritvora, te da je posljedica toga afera u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Prema njegovim riječima, sve to nije bilo moguće bez povezanosti Agencije za nacionalnu bezbjednost, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.

Knežević je naveo da je, tim povodom, inicirao kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Knežević je dodao da je sjednicu, na kojoj će se članovi Odbora izjasniti o toj inicijativi, zakazao za petak, 22. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije