Ex -Yu

Kolinda: Nisam znala da odredbe roll-up ugovora

Kolinda: Nisam znala da odredbe roll-up ugovora
Foto: Facebook | Kolinda: Nisam znala da odredbe roll-up ugovora

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije znala za odredbe iz roll-up ugovora da vlada ne može da smijeni Antu Ramljaka kao vanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu `lex Agrokor` i smatra da bi time trebalo da se pozabavi saborska Komisija za Agrokor.

"Za taj ugovor nisam znala. Sve što znam koliko i vi, ono što sam pročitala u medijima. Mislim da je ovo upravo jedno od pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti saborska komisija", rekla je predsjednica novinarima u Orebiću nakon susreta s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije, prenijela je HINA.

Detalje pomenutog ugovora objavio je sinoć “Jutarnji list”, a iz njih proističe da vlada ne smije da smijeni Antu Ramljaka kao vanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu `lex Agrokor`, jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Kako taj list navodi, roll-up kredit, potpisan 8. juna ove godine između “Agrokora”, kreditora i agenta kredita, sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju puna ovlašćenja u upravljanju procesom lex Agrokor.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je kazao da su zakonom o vanrednoj upravi u Agrokoru regulisana prava i nadležnosti vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

"Zakon o vanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima vlada temeljem tog ugovora", izjavio je Plenković raanije danas na početku sjednice vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije