Ex -Yu

Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu
Foto: Twitter | Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj obećao je da će Mitrovica dobiti poseban zakon baš kao i Priština i Obilić, objavio je Zeri a prenosi KoSSev.

Navodi se da je ovo obećanje Haradinaj dao prvi put u Mitrovici, na skupu pred građanima tog grada.

Kako se navodi u saopštenju, Haradinaj je kazao da Mitrovica, poput Prištine kao glavnog grada i Obilića – industrijskog za proizvodnju električne energije, takođe ima svoje specifičnosti, te zaslužuje zakon.

"Vidite, postoje dvoke specifičnosti. Specifičnosti su osjetljivost nedavnih događanja, nazivam ih malo težim, osjetljivim – teritorijalna cjelovitost i pod dva – da li znate da Obilić uzima novac direktno zbog činjenice da ugalj koji se izvlači u Obiliću proizvodi energiju, dakle, jedan procenat ide opštini. Mi možemo da priuštimo da jedan procenat profita Trepče ne šaljemo u državni budžet, već da ostavimo opštini Mitrovica", istako je Haradinaj.

On je dodao da dvojica kandidata za premijera koji dolaze iz Mitrovice, Kadri Veselji iz Demokratske starnke Kosova (PDK) i Vjosa Osmani iz LDK, nikada nisu razmišljali da to urade za svoj grad.

"Dva kandidata koja kažu da su iz Mitrovice, nikada nisu razmišljala o Zakonu o Mitrovici. A ono što vam ovde kažu je 'kada je PDK dobro, Mitrovica je dobro'. Koliko je bila dobra PDK, upropašćena je Mitrovica. Zato se opametite i shvatite, jer je tako ispalo. Ako do sada niste shvatili, kada onda", naveo je Haradinaj, prenose kosovski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije