Ex -Yu

Koštao ih simbol "Velike Albanije" - mještani Albancima zatvorili pekaru?

Koštao ih simbol "Velike Albanije" - mještani Albancima zatvorili pekaru?
Foto: Facebook | Koštao ih simbol "Velike Albanije" - mještani Albancima zatvorili pekaru

PANČEVO - Žitelji Dolova danas su se okupili samoincijativno i prikupili 250 potpisa u okviru peticije, koju su predali vlasniku lokala koji je Albancima, koji su na društvenim mrežama stavljali slike sa simbolima Velike Albanije, otkazao lokal.

Na taj potez mještana i vlasnika lokala, Albanci su odgovorili da su se samo šalili, ali su i mještani Dolova poručili da se tako ne mogu šaliti i da su im ukazali gostoprimstvo, a da su oni na to odgovorili provokacijama i prijetnjama, prenose beogradski mediji.

U narednih nekoliko sati se očekuje da se albanski vlasnici pekare Halit i Granit Osmankaj isele iz poslovnog prostora, međutim, za ovo još uvijek nema zvanične potvrde.

Albanski pekari su na društvenim mrežama objavljivali provokativne fotografije, a na nekima se vide kako stoje sa dvije puške ispred svoje kuće.

Nedugo nakon toga, grupa građana okupila se ispred pekare samoinicijativno i pozivala ljude da ne kupuju u toj pekari.

Na prijedlog tužilaštva, a po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, pretresani su stanovi i druge prostorije na više lokacija, ali nisu pronađeni oružje ni drugi predmeti krivičnog djela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije