Ex -Yu

Krek: Možda Slovenija ulazi u treći talas

Krek: Možda Slovenija ulazi u treći talas
Foto: Pixabay | Krek: Možda Slovenija ulazi u treći talas

LJUBLJANA - Direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje Milan Krek izjavio je da današnji podaci o epidemiološkoj situaciji pokazuju da je broj oboljelih u blagom porastu i da možda ta zemlja ulazi u treći talas.

On je na konferenciji za novinare rekao da svi pokazatelji ukazuju da se broj zaraženih u zemlji povećava i da je sedmodnevni prosjek nepromijenjen više od nedjelju dana, prenosi slovenački portal 24UR.

On je kazao da su u Sloveniji već prisutna dva nova soja - britanski i južnoafrički, ali da je dobro to što je smrtnost manja nego pre.

Prema Krekovim riječima, virus je trenutno najzastupljeniji u radničkoj populaciji i među građanima starosti od 25 do 55 godina.

"Imamo sreću što imamo manje starijih koji su na bolničkom liječenju. Možemo da kažemo da je epidemiološka slika dobra jer su mladi ljudi zaraženi", rekao je Krek i dodao da broj oboljelih među starijom populacijom opada vjerovatno zbog vakcinacije.

"Moramo da budemo svjesni da smo i dalje u teškoj epidemiji. Peti smo u svijetu po opterećenju, još uvek smo visokorizični i moramo da i dalje budemo veoma oprezni", rekao je Krek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije