Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Krivična prijava protiv Vučića i njegovog brata

Krivična prijava protiv Vučića i njegovog brata
Foto: Tanjug | Krivična prijava protiv Vučića i njegovog brata
Tanjug

BEOGRAD - Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Miloš Vučević, podnijeće sutra krivičnu prijavu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja "Jovanjica" na kome je pronađena marihuana.

Krivičnu prijavu podnijeće Republičkom javnom tužilaštvu sutra u 10 časova, saopštila je SNS.

Vučević je ranije danas izjavio da je sastavljena krivična prijava protiv predsjednika i njegovog brata zbog slučaja "Jovanjica" i poručio da će svima u Srbiji biti jasno šta je istina u toj aferi.

"Suština ove krivične prijave je da više niko nema pravnog prostora da ne reaguje, da se krene u postupke u koje treba da se krene, i da svakom u Srbiji bude jasno šta je istina oko 'Jovanjice' - da li je istina da neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li ima učešća Aleksandra i Andreja Vučića ili su oni koji su iznosili te stvari lagali i uznemiravali javnost, i verujem da onda moraju da snose konsekvence za takvo ponašanje", rekao je Vučević za RTS.

Vučić je juče najavio da će Vučević u ponedeljak podnijeti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata zbog slučaja "Jovanjica", kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina, a Vučević je rekao da će prijava sadržati sve navode "kojima smo bombardovani prethodnih 20 dana i gdje je iznošen čitav niz optužbi na račun Aleksandra i Andreja Vučića".

On je dodao da će u prijavi biti sve izjave predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da djeluje.

"Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja", rekao je Vučević.

On je rekao da su u prijavi sadržani foto-dokumenti, izjave i linkovi, saopštenja...

"Sada ćemo to da isteramo do kraja, izvolite da krenete i proverite činjenice i obavestite javnost šta je tačno", rekao je potpredsjednik SNS-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije