Ex -Yu

Krizni štab Srbije donio nove odluke, buster doza poslije tri mjeseca

Krizni štab Srbije donio nove odluke, buster doza poslije tri mjeseca
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović | Krizni štab Srbije donio nove odluke
Tanjug

BEOGRAD - Broj građana pozitivnih na virus korona sve je veći i veći, a epidemiološka situacija u zemlji izrazito je teška i vanredna, izjavio je danas nakon sjednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i apelovao na sve da poštuju važeće mjere.

Gojković je prenio da je Krizni štab odlučio da se trajanje karantina za zaražene smanji sa 10 na sedam dana, zbog lakšeg oblika oboljenja, a kako bi se građani što prije vratili na posao.

Takođe, odlučeno je da se vrijeme između druge i treće doze vakcine smanji na tri mjeseca.

Gojković je rekao i da omikron soj dominira u Srbiji i da je dogovoreno smanjenje cijena testova na sopstveni zahtjev, pa će PCR testovi umjesto 9.000 koštati 6.000 dinara, a antigenski umjesto 3.500 - 1.800 dinara.

Kada je riječ o drugom polugodištu u školama, Gojković je rekao da od ponedjeljka učenici osnovnih škola u Vojvodini nastavljaju nastavu neposredno, dok vojvođanski srednjoškolci kreću na kombinovani vid nastave.

O početku drugog polugodišta u školama u centralnoj Srbiji odlučivaće se u utorak, a Gojković kaže da su najbliži rješenju po uzoru na Vojvodinu.

Dodao je da je u tom slučaju problem i registrovana pojava gripa, kojeg nije bilo prošle godine.

Gojković je istakao i da omikron soj dominira u Srbiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije