Ex -Yu

Krstičević: Hrvatski vojnici prvi put odlaze u Avganistan naoružani hrvatskom puškom

Krstičević: Hrvatski vojnici prvi put odlaze u Avganistan naoružani hrvatskom puškom
Foto: Anadolija | Krstičević: Hrvatski vojnici prvi put odlaze u Avganistan naoružani hrvatskom puškom

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević nakon učestvovanja na Konferenciji ambasadora, generalnih konzula i otpravnika poslova Republike Hrvatske govorio je o strateškoj ulozi hrvatske vojne industrije za domaću ekonomiju.

“Hrvatska obrambena industrija kao grana gospodarstva je strateška i vrlo bitna. Ona bilježi rast na godišnjoj razini od 20 posto”, izjavio je Krstičević.

On je najavio konferenciju naziva „Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend“ koja će se održati 5. septembra u Zagrebu u organizaciji Ministarstva odbrane.

“Hrvatski vojnik u potpunosti je opremljen hrvatskom opremom i naoružanjem. On na najbolji mogući način prezentira proizvode hrvatske vojne industrije kroz sudjelovanje u operacijama u okviru Europske unije, NATO-a i Ujedinjenih naroda”, izjavio je Krstičević.

Istakao je kako će u roku od dvije sedmice hrvatski vojnik prvi put otići u Avganistan naoružan hrvatskim puškama, uz već postojeću opremu proizvedenu u domaćoj industriji.

Poručio je kako je velika uloga hrvatske diplomatije u svijetu, posebno ekonomske, za prezentaciju i prodaju hrvatske vojne opreme u svijetu.

Hrvatska je u svijet u 2016. izvezla oko 600.000 komada pješačkog naoružanja, a procijenjena vrijednost izvoza hrvatske vojne industrije u prošloj godini je oko 200 milijuna evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije