Ex -Yu

Kuburović: Vlada Srbije će uskoro dati garancije za Mladićevo liječenje

Kuburović: Vlada Srbije će uskoro dati garancije za Mladićevo liječenje
Foto: Tanjug | Kuburović: Vlada Srbije će uskoro dati garancije za Mladićevo liječenje

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da bi se pitanje davanja garancije za liječenje nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u Srbiji uskoro trebalo naći na dnevnom redu Vlade Srbije, koja će svakako odobriti garancije.

Ona je dodala da je ovo ministarstvo prikupilo neophodna mišljenja za davanje garancije za liječenje generala Mladića u Srbiji.

"Ovo ne bi bio prvi put da Vlada daje garancije za lica koja se nalaze u Haškom tribunalu. Vlada Srbije je i do sada ispoštovala sve što je bilo garantovano", rekla je Kuburovićeva u Palati Srbija, gdje je prisustvovala početku projekta "Unapređenje kapaciteta zatvorskog sistema Srbije".

Ona je izrazila uvjerenje da će i ovaj put na pozitivan način biti odgovoreno braniocima i porodici generala Ratka Mladića.

Branioci i porodica nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića zatražili su od Vlade Srbije da da garancije za liječenje generala Mladića u zemlji, jer mu je zdravstveno stanje drastično pogoršano, a u Hagu nema adekvatnu zdravstvenu njegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije