Ex -Yu

Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja
Foto: Facebook/Albin Kurti | Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

MINHEN - Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je večeras da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu, kojoj prisustvuje zajedno s predsjednikom Hašimom Tačijem, sklopljeni bez njegovog znanja.

"Danas su u Berlinu potpisana dva sporazuma od strane zvaničnika koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj i cijeli pregovarački proces obavljen je pijre stupanja na snagu naše vlade. Stoga ovi službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, ni tekst sporazuma nije objavljen u javnosti, niti je dostavljen Vladi Kosova. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti", naveo je Kurti u objavi na Facebooku.

"Ma koliko su neophodne veze i unapređenje infrastrukturnih standarda za razvoj naših zemalja i dio evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose, ipak je vrlo važno da proces bude transparentan kao rezultat istinskih pregovora i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz procesa PAP", naveo je kosovski premijer, prenio je Kosovo onlajn.

On je dodao da se u procesu tranzicije vlade, analiziraju svi koraci preduzeti u prošlosti i od nadležnih ministarstava se traži da to tretiraju kao prioritet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije