Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu
Tanjug

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti osudio je danas odluku vlade novog premijera Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet u odnosima s Beogradom.

"I nezakonita za Kosovo, i u službi Srbije. Čak i u subotu rade i održavaju sjednice samo da bi ukinuli reciprocitet prema Srbiji. Kosovo ima bezbroj socijalnih i ekonomskih problema, ali oni ne mogu biti prioritet u poređenju sa zahtjevima Srbije. Ovo je nezakonita vlada Kosova", napisao je Kurti na svom profilu na Faceboku, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao i da je današnjom odlukom premijer Hoti bacio krivicu na Prištinu za dosadašnji izostanak dijaloga sa Beogradom, kada je izjavio da je ukidanje reciprociteta uklonilo prepreke dijalogu.

"Hoti je izjavio da je uklonio prepreke za nastavak dijaloga sa Srbijom. Na taj način je okrivio Kosovo za dosadašnji izostanak dijaloga. Tako dobru uslugu Srbiji Beograd nije mogao ni da zamisli. Pored činjenice da će dijalog biti asimetričan, jer ukidanjem reciprociteta od strane Kosova, kosovska strana je okrivila sebe za odlaganje nastavka dijaloga", poručio je Kurti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije