Ex -Yu

Kurti glasao u Tirani

Kurti glasao u Tirani
Foto: Twitter/Albin Kurti | Kurti glasao u Tirani

TIRANA - Predsjednik radikalnog albanskog pokreta sa Kosmeta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti glasao je danas u Tirani, na parlamentarnim izborima u Albaniji i pozvao i ostale građane koji imaju pravo, da ga iskoriste i danas glasaju.

"Dan izbora je dan demokratije. Pozivam sve građane da glasaju i donesu najbolji izbor prema principima i vrijednostima", rekao je Kurti.

Kako je objavio albanski portal "Egzit", Kurti je na glasanje došao sa kandidatom "Samoopredjeljenja" u Albaniji Boikenom Abazijem i pristalicama te partije koja je prva stranka sa Kosmeta koja učestvuje na izborima u Albaniji.

Na parlamentarnim izborima u Albaniji, prema anketama, socijalisti Edija Rame imaju malu prednost pred opozicionim demokratama.

Oko 3,6 miliona građana Albanije sa pravom glasa bira poslanike koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.

Aljbin Kurti, koji je i premijer samoproglašenog Kosova, pozvao je publicistu Vetona Suroija i bivšeg političkog koordinatora dijaloga sa Beogradom Bljerima Šalju da budu dio ekipe u pregovorima u Briselu, javila je prištinska TV "Klan Kosova".

Šalja je bio politički koordinator za dijalog od kraja 2012. godine, a Suroi nikada nije bio dio procesa dijaloga, ali je više puta kritikovao pristup Kosova pregovorima sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije